2023: Het Jaar van de Scholekster

2023: Het Jaar van de Scholekster

Wist je dat 2023 het jaar van de scholekster is?

Helaas gaat het al een tijdje niet zo goed met de scholekster. Wel komen ze steeds vaker broeden in stedelijk gebied waar ze het gelukkig een stukje beter doen. Door eerdere onderzoeken is al iets beter bekend wat scholeksters nodig hebben om het nog beter te doen in steden. Om nog wat extra onderzoek uit te kunnen voeren en wat extra aandacht op deze mooie soort te vestigen is 2023 uitgeroepen tot het Jaar van de Scholekster! Hoe mooi is dat!

Op deze website vind je meer informatie over het Jaar van de Scholekster!

Ook dit jaar hopen we weer dat veel van jullie de scholeksters willen helpen door bij het zien van een scholekster nest in jouw buurt deze hier in te voeren en ze vooral in de gaten te blijven houden!

Op onze facebookpagina zullen binnenkort meer informatie en tips komen over wat scholeksters nodig hebben als ze straks jou dak als ideale nestlocatie hebben verkozen. Mocht je acute vragen hebben is het goed je vraag te stellen in de Scholekster facebookgroep doordat hier veel kenners in zitten die je vraag snel en met gemak zullen kunnen beantwoorden.

Foto: Jelle de Jong